Evacuarea apei prin interior sau in exterior?

Evacuarea apei pluviale de pe acoperisuri se face directionat prin jgheaburi si aruncatoare care au un rol foarte important pentru indepartarea apelor colectate si prevenirea infiltratiilor de la baza acoperisului sau pe fatada. Burlanele metalice de scurgere sunt fixate pe fatada peretelui pana la baza cladirii si conduc apa prin drenare in pamant sau la canalizare.

Citește în continuare Evacuarea apei prin interior sau in exterior?

Stoparea infiltratiilor din subsoluri

Cum putem face o hidroizolatie la o pivnita fara a executa sapaturi exterioare pe langa fundatie?

Exista situatii cand o constructie ingropata, precum incaperea unui beci sau demisol, prezinta urme de degradare in zidarie, beton si tencuiala datorate prezentei umezelii in exces. Remedierea acestora poate fi foarte greu de realizat dar nu imposibila. Excluzand fenomenul de condens si mucegai care poate apare in subsoluri intunecate, neaerisite sau neincalzite, aceasta apa infiltrata din pamant se regaseste frecvent atat la constructiile vechi cat si la cele noi, acolo unde hidroizolatia nu mai este functionala iar presiunea statica a apei este mare.

Citește în continuare Stoparea infiltratiilor din subsoluri

Gura de scurgere potrivita pentru acoperis

Ce guri de scurgere sunt potrivite pentru o terasa sau balcon exterior?

Trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte ce tin de siguranta unui acoperis si sa ne informam bine despre compatibilitatea accesoriilor de montaj la hidroizolatia suprafetelor inainte de finisaje. Nu toti care lucreaza la constructia unui imobil isi pot da cu parerea pentru cel mai bun sistem de colectare pluviala precum cel care este direct raspunzator de calitatea unei etansari, daca exista un astfel de contractor la santier. Cele mai multe probleme de infiltratii apar doar din cauza acestor Citește în continuare Gura de scurgere potrivita pentru acoperis

Avantaje si dezavantaje la un deck pe terasa

Deck-ul este un tip de pardoseala flotanta special conceputa pentru exterior, fabricata dintr-un material rezistent la trafic si intemperii. Sub forma unor sipci si scanduri, cele mai utilizate deck-uri pentru cladirile rezidentiale sunt fabricate din lemn sau din material compozit alcatuit dintr-un amestec din fibre lemn cu pasta de plastic, cu denumirea comerciala “wpc”. Termenul “deck” se traduce din limba engleza cu “punte” si nu se refera la dusumeaua clasica folosita de regula la interioare.

Citește în continuare Avantaje si dezavantaje la un deck pe terasa

Cum izolam o teava de trecere din fundatie

Subsolurile caselor care au peretii exteriori in contact cu pamantul si care sunt perforati pentru a trece tevi sau conducte de canalizare si alimentare, sunt expuse unor riscuri mai mari de infiltratii in interior. Odata confruntati cu aceasta problema, este destul de mare deranjul de a face reparatii si a incerca stoparea apei care se infiltreaza prin acel gol carotat in beton pe unde trec serviciile .

Citește în continuare Cum izolam o teava de trecere din fundatie

Materialul nostru sau materialul clientului…

Societatea noastra, specializata in hidroizolatii la terase si acoperisuri, dezvolta si expune in mod amanuntit proceduri ale tehnicilor de montaj cu materiale care sunt fabricate in acest scop profesional. Executia unei lucrari este asa de importanta cand se alege tipul materialului precum finalizarea ei cand se distinge frumusetea punerii in opera experimentata a montatorilor. Toate lucrarile de anvelopare sunt eficiente daca intregul ansamblu al acoperisului a fost construit conform recomandarilor producatorului in acord cu intelegerea si priceperea montatorilor.

Citește în continuare Materialul nostru sau materialul clientului…

Termoizolatia din spuma PIR pentru terase

Termoizolatia din spuma PIR, asemenatoare cu spuma poliuretanica, este un material izolant fabricat dintr-o compozitie expandata cu miez dur in a carei structura celulara se gaseste gaz, 97% din volum, ceea ce o face destul de rigida sau rezistenta la compresiune si in acelasi timp bine aerata sporind astfel capacitatea de bariera termica. Este considerata una din variantele de termoizolare eficienta la grosime redusa, intrunind si cerintele de fonoizolare sau rezistenta la propagarea focului. Denumirea de PIR este data de compusul poliuretanic rezultat prin modificare, amestec si reactie din care este fabricat – Poliizocianurat.

Citește în continuare Termoizolatia din spuma PIR pentru terase

Cum se face o hidroizolatie la balcon

Balcoanele sunt considerate platforme in afara spatiului locuit sau fatadei unei cladiri cu risc minim de infiltratii in incapere si am observat ca o parte din constructori nu aplica nici un fel de izolatie la acestea; deasemeni, multe nici nu sunt prevazute din proiectare cu loc suficient pentru inaltimea constructiva a stratificatiei recomandate. De regula, tot ce se considera ca tine loc de hidroizolatie este gresia de exterior si chitul de rosturi, care intr-adevar 1-2 ani posibil sa nu apara nici o problema vizibila. Costurile de impermeabilizare pentru aceste suprafete sunt minime la inceput dar eventualele probleme care pot sa apara ulterior degradeaza anumite suprafete iar costurile sau munca depusa sunt evident mai mari.

Citește în continuare Cum se face o hidroizolatie la balcon

Se poate pune hidroizolatie pe un acoperis din tabla?

Acoperisurile din tabla sunt foarte populare datorita aspectului modern si varietatii de culori, a pretului accesibil sau a rapiditatii si usurintei de montaj. Exista insa si situatii in care o invelitoare din tabla necesita reparatii, infiltratiile care apar fiind greu de depistat de la sursa sau chiar imposibil datorita inclinatiilor si formei acoperisului. Cand un astfel de acoperis are probleme atunci cel mai probabil are o invelitoare veche, iesita din garantie, dintr-un material si prinderi cu garnituri care s-au degradat; sau probabil exista o eroare de montaj asupra detaliilor si strapungerilor prin folosirea accesoriilor neadecvate.

Citește în continuare Se poate pune hidroizolatie pe un acoperis din tabla?

Se pot cultiva legume pe o terasa tip gradina?

Acoperisurile plantate cu vegetatie intensiva in sistem terasa gradina au beneficii care s-au tot enumerat si pot fi transformate inclusiv in suprafata productiva cu plante de legumicultura, doar daca acest lucru este eficient si nu afecteaza straturile componente de sustinere a intregului ansamblu. Citește în continuare Se pot cultiva legume pe o terasa tip gradina?

Pipe de aerisire, deflectoare si guri de ventilatie pentru terase

Acoperisurile sunt prevazute cu accesorii care fac parte din sistemul de invelitoare ales si care contribuie intr-un mod important la buna functionare a structurii de izolatie, in siguranta si stabilitate. Fie ca vorbim despre guri de scurgere receptoare, guri de ventilatie canalizare, guri de ventilatie hote, guri de trecere instalatii, pipe de aerisire hidroizolatie de tip deflectoare, puncte de ancorare etc, sunt piese bine cunoscute in constructii care pot fi adaptate aparent la orice situatie insa trebuie tinut cont de faptul ca sunt accesorii care, daca nu sunt compatibile sau “originale”, pot creea probleme de infiltratii pe zonele de strapungeri. Citește în continuare Pipe de aerisire, deflectoare si guri de ventilatie pentru terase

Se poate reconfigura un acoperis clasic in terasa circulabila?

Acoperisurile clasice cu pod pot fi transformate in terase deschise circulabile daca au planseul de sustinere din beton sau chiar din grinzi de lemn. Aceasta schimbare in terasa pentru trafic se cere daca acoperisul nu este functional, prezinta infiltratii sau probleme de comfort termic, este zgomotos la ploi si vant, se deformeaza datorita greutatii invelitorii, nu este locuit, nu este util sau mai exact, se doreste o alta arhitectura. Citește în continuare Se poate reconfigura un acoperis clasic in terasa circulabila?

Eficientizarea resurselor naturale

Societatea moderna se dezvolta foarte rapid si fiecare din noi ar tinde sa tina pasul cu tot ce se intampla in jur, cu noutatile tehnologiei precum si tendinta de castiguri financiare cat mai mari. Pentru aceste tendinte se apeleaza la consumul resurselor naturale in scopul de a obtine si oferi pe piata cantitati mari si variate de marfuri care sa satisfaca toate nevoile. Dar pentru a produce cantitativ materiale vor rezulta din procesul de productie multe deseuri ramase si noxe chimice in atmosfera. Citește în continuare Eficientizarea resurselor naturale

Cu ce se inchide un parapet atic

Un atic inchide marginea unei terase, cornise, balcon sau acoperis sub forma unui parapet avand rolul de mascare si delimitare. Aticurile mai inalte sunt si un element de siguranta pentru spatiile deschise la inaltime impotriva accidentelor, protectie la vanturi etc; sunt deasemeni un opritor pentru apa care trebuie directionata catre sifoanele de scurgere fara a se revarsa pe fatada. Se construiesc din zidarie sau turnare avand o inaltime corespunzatoare pentru tipul terasei, astfel ca Citește în continuare Cu ce se inchide un parapet atic

De ce se strica rosturile de la gresie pe terase

Suprafetele hidroizolate pe terasele circulabile sunt acoperite de regula cu gresie de exterior sau gresie portelanata. Acest material este rezistent la umiditate si inghet si nu absoarbe apa. Dar inevitabil apa ajunge sub gresie in stratul suport de sapa, gresia nefiind continua ci se monteaza placa cu placa. Chitul de umplere si sigilare a rosturilor nu este acelasi tip de material cu gresia ca sa avem o sudura compatibila si de lunga durata. Insa cine are inspiratie de a impermeabiliza suplimentar stratul de sapa cu hidroizolatie cimentoasa, scapa de problema infiltratiei apei in profunzime asa incat apa poate ajunge in cel mai rau caz doar la nivelul gresiei. Citește în continuare De ce se strica rosturile de la gresie pe terase