Ce avantaje sunt la un acoperis drept cu terasa

Cum arata un acoperis drept circulabil sau o terasa necirculabila simpla.

Acoperisul drept este specific unei constructii cubice, robuste, compacte, cu aspect modern, specifice zonelor cu climat mediteranean. Pe acest segment, cel mai cautat serviciu este cel de hidroizolatii, intr-o gama foarte variata. Elementele simple de constructie la nivel de terasa, pentru o casa aparent fara acoperis, implica cateva aspecte precum: un planseu, un atic perimetral, pante de scurgere a apei, guri de colectare pluviale, termoizolare si hidroizolare ca straturi de protectie a constructiei. Accesul usor pe terasa necirculabila nu este o prioritate intrucat se poate lasa un luminator, chepeng sau o scara exterioara metalica. Costurile sunt mai mici decat la terasele circulabile intrucat nu includ finisajele sau casa scarii.

acoperisuri cu terasa

Terasa vs acoperis clasic
Terasa amenajata pe un acoperis

Terasa necirculabila poate fi insa usor circulata pentru intretinere, pentru verificari periodice sau pentru accesul la aparatele tehnice de terasa (racitoare, panouri solare). Membrana hidroizolanta de inchidere este autoprotejata cu granule din roca dura de ardezie cu scopul de a prelungi durata de viata in fata mediului poluant, a razelor daunatoare sau a traficului usor. Avantajele acestor acoperisuri drepte pot fi:

  • posibilitatea ulterioara de a mai ridica un etaj, daca structura o permite, prin faptul ca nu trebuie demontat nimic iar riscul de infiltratie pe timpul lucrarilor este minim;
  • posibilitatea de a crea un spatiu de recreere de tip terasa circulabila, parc sau gradina suspendata;
  • termoizolare si fonoizolare buna la nivel de tavan prin inchiderea cu grosimi corespunzatoare ; izolatia este prinsa intr-o stratificatie etansa unde nu exista curenti de aer sau infiltratii;
  • poate fi folosit ca spatiu de gazduire a aparatelor electrice de exterior fara a fi expuse la vedere pe fatada;
  • se pot monta luminatoare sau ferestre orizontale pentru un iluminat natural direct;
  • au un aspect compact, sigur la fenomene naturale extreme, risc minim de incendiu, fiind numite si case fara acoperis.

Pentru ca o terasa necirculabila sa devina circulabila, se va lua in calcul protejarea hidroizolatiei cu pardoseala, ridicarea in inaltime a parapetului perimetral minim 1m si facilitarea accesului pe acoperis. Se numeste terasa circulabila pentru ca se poate amenaja ca spatiu de recreere, eventual mobilier de exterior cu masa, scaune, etc. Ambele tipuri de acoperisuri drepte cu terasa au acelasi sistem stratificat de hidroizolare si termoizolare. Mai multe detalii tehnice gasiti la categoria: acoperis circulabil sau sapa pe terasele hidroizolate.

Terasele sunt acoperisuri moderne specifice orasului, unde spatiul de teren sau gradina este limitat si atunci oamenii se gandesc sa castige spatiu in aer liber pe acoperis. Aceste terase sunt populare in orient inca din vremuri indepartate, chiar imparatul David este mentionat ca facea plimbari de seara pe acoperisul palatului de unde putea arunca o privire in departare. In zonele cu climat arid unde ploile sunt rare si pamantul este uscat, a avea o terasa pe acoperis nu creaza prea mari probleme de infiltratii. Casele cu acoperis plat erau deasemeni foarte practice in acele perioade mentionate in Biblie de mai bine de 4 mii de ani, relatandu-se faptul ca, sus pe planseu, oamenii isi uscau recoltele de cereale si fructe in bataia directa a soarelui; era un loc de refugiu intim si de meditatie sub un eventual umbrar sau puteau dormi confortabil in noptile racoroase de vara. Accesul pe terasa se facea pe scara direct din curte si nu din casa, fiind o modalitate mai practica de a se folosi de acel spatiu. La zidirea unei case noi, oamenii erau sfatuiti sa imprejmuiasca marginile acoperisului cu palimar (azi se zice atic, parapet, balustrada) pentru a nu cadea cineva accidental de sus. In zilele noastre, terasele necirculabile sunt prevazute cu atic mic, la acelasi nivel cu fatada, menit sa mascheze marginea acoperisului; mai nou se observa ca reabilitarea teraselor blocurilor prevede si montarea balustradei metalice de protectie.

Hidroizolatii teraseacoperis-drept-sau-inclinatacoperis-drept-sau-inclinatavantaje acoperis terasa

Societatea noastra a executat si executa lucrari de etanseitate cu materiale bituminoase elastice facute sa reziste pe structura grea de beton. Sunt materiale de hidroizolatie care isi pastreaza masa compacta atat la temperaturi scazute cat si ridicate. Nu folosim carton asfaltat sau bitum oxidat. Pe scurt, un acoperis circulabil este intodeauna frumos si poate fi construit corect doar de specialisti, e suficient sa gasesti firma care sa iti arate ca merita realizat. Secretul nostru in aplicarea sistemelor de hidroizolatie si gama de membrane folosite se reflecta in nenumaratele acoperisuri sigure realizate sub semnatura si standardul Hidroset.