Ce solutie de hidroizolatie la terasa sa aleg

Ce sa faci atunci cand nu stii care solutie de hidroizolare este mai buna pentru terasa

Atunci cand v-ati hotarat sa alegeti un acoperis drept mediteranean specific zonelor cu veri uscate si ierni blande, trebuie sa aveti in vedere ce sistem de hidroizolare este potrivit pentru investitia dvs si ce costuri implica. Clima din tara noastra pune la incercare orice hidroizolatie care trebuie sa reziste pana si celor mai severe conditii. Proprietarii care au avut experiente neplacute la nivel de acoperis au ramas sceptici asupra constructiilor cu terasa in general, fie ca au cumparat o casa sau au construit. Problemele de infiltratie apar atunci cand nu sunt respectate normele de calitate si punere in opera a materialelor si se apeleaza din necunostinta, economie sau graba la solutii gresite.

Exista o gama variata de hidroizolatii la terase cu preturi asemanatoare (ex. lichide poliuretanice la rece, bituminoase cu flacara, sintetice pvc cu aer cald, prelata epdm cu adezivi, etc), toate pot fi eficiente, insa trebuie tinut cont de faptul ca materialele in timp indelungat se vor uza sau vor pierde din calitate. De aceea conteaza faptul cum vor fi protejate la trafic si ce rezerve de putere au sa reziste la poluare, raze uv sau alte solicitari. Se va tine cont si de structura constructiei: beton, metal sau lemn unde se pot impune anumite solutii de etansare, in functie de greutate sau miscari de lucru ale constructiei. Daca exista un detaliu de constructie sau o recomandare din partea proiectantului se poate tine cont si de acest aspect.

O firma de specialitate in hidroizolatii lasa clienti care nu se simt pacaliti sau care nu raman cu dubii asupra solutiei aplicate. Fiecare firma va prezenta concret materialele propuse, avantaje, fise tehnice, flexibilitatea la rece, stratificatie, sisteme de drenare pluviala, pretul total, etc. Societatea noastra promoveaza un ansamblu stratificat pentru terase: o etansare pe doua nivele independente la set cu termoizolatia, o panta la nivel de placa si fiecare strat hidroizolant sa fie conectat la gura de scurgere, astfel sa nu existe stagnari de apa intre straturi in caz accidental. Materialele agreate de noi sunt membranele cu masa elastica, rezistente la temperaturi scazute, aplicate prin termosudare cu flacara. Terasele se pot pastra cu hidroizolatia la vedere sau pot fi acoperite cu pardoseala pentru trafic.

Acoperisurile sigure cu o durata cat mai mare de viata se realizeaza doar cu materiale bune. Exista diferente de calitate la acelasi tip de izolatie si de aici principiul ca… ieftin nu rezista, gratis nu exista.