Societatea moderna se dezvolta foarte rapid si fiecare din noi ar tinde sa tina pasul cu tot ce se intampla in jur, cu noutatile tehnologiei precum si tendinta de castiguri financiare cat mai mari. Pentru aceste tendinte se apeleaza la consumul resurselor naturale in scopul de a obtine si oferi pe piata cantitati mari si variate de marfuri care sa satisfaca toate nevoile. Dar pentru a produce cantitativ materiale vor rezulta din procesul de productie multe deseuri ramase si noxe chimice in atmosfera.
De exemplu, a fi in pas cu moda inseamna a cumpara exagerat mai multa imbracaminte decat este necesar, in conditia in care pentru o singura pereche de blue-jeans s-a estimat ca se consuma peste zece metri cubi de apa pentru cultivarea bumbacului plus alte consumabile chimice. Pe de alta parte, in ce priveste gama bunurilor de larg consum, exista pe piata o varietate de produse, unele de proasta calitate care se strica sau se ard si care cer inlocuirea lor dupa o perioada scurta de utilizare, ceea ce inseamna schimbarea lor cu altele noi, crescand astfel cantitatea de deseuri sau rebuturi, nemaipunand la socoteala faptul ca unele produse nu respecta normele pentru sanatate.
Eficientizarea resurselor pentru constructii o poate face arhitectii astfel ca se urmareste inclusiv eficientizarea energetica a cladirilor. Unii designeri de amenajari interioare merg pe un principiu mai simplist si valorifica spatiul unei locuinte utilizand de exemplu mai putina mobila, dar bine organizata, sau reconditionarea usilor, parchetului din lemn, a cazilor de baie retro, consum mai putin de vopsele toxice, sisteme de iluminat si intretinere economica. In acest sens exista tendintele de design minimalist (combinatie intre ordine si simplitate), design vintage (combinatie intre piese vechi restaurate si cele noi) sau designul industrial (combinatie intre pereti nefinisati si mobilier modern). Nu este deci necesara aducerea intr-o incapere de multa mobila sau lucruri pentru a nu incarca inutil atmosfera si pentru a pune in lumina parti si forme ale casei. Pentru pardoseli exterioare recomanda finisaje demontabile gen deck sau dale asa incat in caz de interventie sa poata fi repuse la loc fara a fi deteriorate.
In ce privesc finisajele pentru constructii, producatorii de materiale se pot concentra pe calitate testata pentru conditii de clima actuala, mergand pe principiul a face mai putine sortimente dar mai bune decat mai multe si nesatisfacatoare. Nu este afectata forta de munca in acest fel unde trebuie sa aiba volum de munca si cantitate de prelucrare a materiei prime, iar aplicatorii pe teren vor lucra mai bine si se vor evita lucrarile de reparatii cu pierdere de timp si materiale. Cu alte cuvinte, se poate face mai bine cu mai putin si cu manopera calificata bine platita.
Acoperisurile sunt partea care necesita de regula cele mai dese interventii de reparatie pentru ca sunt cele mai expuse la intemperii iar actiunea apei este distructiva. S-au cautat mereu cele mai bune solutii pe termen lung astfel incat materialele utilizate sa fie de cea mai buna calitate impreuna cu o manopera dedicata. Clientii care aleg sisteme sigure de la producatori cu traditie au de castigat siguranta unei invelitori fara probleme de infiltratii.
In ce priveste hidroizolatia pentru terase pe acoperis si nu numai, exista inca o suspiciune asupra durabilitatii acestora datorita riscului de aparitie a infiltratiilor in cele mai neasteptate momente. In unele cazuri, suprafetele afectate acoperite cu gresie au nevoie de decopertare rezultand o cantitate mare de moloz, de aceea se recomanda pardoseala flotanta demontabila si remontabila. O gama foarte variata de materiale de hidroizolatie nu satisface obligatoriu toate nevoile, in primul rand pentru ca se poate intampla sa nu fie aplicate intodeauna conform instructiunilor producatorului urmarind starea suportului, iar in al doilea rand se poate intampla sa nu reziste tuturor solicitarilor la uzura sau exploatare, in toate conditiile. Este destul de greu de a face cea mai buna alegere pentru un singur produs universal, dar bun. Pana si membranele bituminoase sunt intr-o gama variata de grosimi, armaturi, flexibilitati si compozitie iar unii constructori aleg sa monteze ce considera ca este mai economic ca pret fara a cunoaste importanta unei hidroizolatii. Astfel, un material slab calitativ care nu si-a facut bine treaba la infiltratii necesita la scurt timp montarea unui nou strat de membrana sau mai multe (daca sunt ineficiente), ceea ce pe termen lung duce la un hiperconsum de resurse naturale si eliminarea de deseuri, dar pe termen scurt se pot obtine castiguri prin rulaj de materiale si mentinerea unei forte de munca pe un loc standard.
A consuma mai putine materiale si a pune accent mai mult pe calitate decat pe cantitate este un pas pentru reducerea consumului inutil si a lucrului facut degeaba. Societatea noastra Hidroset a cautat sa aplice solutii viabile de izolatii ceea ce inseamna economie fara cheltuieli de intretinere, reparatii sau consum de energie iar beneficiarii au obtinut acoperisuri cu terasa bine hidroizolate si termoizolate.