Hidroizolatie peste gresie la terasa cu infiltratii

Hidroizolatii cu membrane bituminoase aplicate peste gresie sau granit la terasa si balcon acolo unde exista infiltratii la interior. Aceste suprafete pot fi acoperite cu izolatie daca nu se doreste decopertare, evitand astfel costuri mai mari si deranjul de redeschidere a santierului. Scopul este acela de a stopa complet infiltratia la ploaie sau zapada. Umezeala existenta in structura se va evapora in timp prin difuzii montate sau deflectoare, astfel se va evita umflarea hidroizolatiei in timpul sezonului cald cand vaporii creeaza presiune si tind sa iasa afara. Membrana bituminoasa de calitate superioara se poate aplica pe un suport stabil acolo unde nu se misca placile ceramice sau, daca sunt desprinse de suport, dupa ce s-au facut reparatiile de fixare a gresiei. Se amorseaza suprafata cu amorsa pe baza de solvent si dupa uscare se aplica un strat sau doua de membrana cu armatura de poliester si protectie ardezie. Se verifica gurile de scurgere si daca se impune, se schimba cu unele profesionale de terasa sau balcon; majoritatea teraselor cu probleme au montate sisteme de sifoane de pardoseala necorespunzatoare.

Ca finisaje finale, terasa va putea fi recirculata prin protejarea hidroizolatiei cu pardoseala flotanta pentru trafic: sistem decking, dale de cauciuc sau gazon si vegetatie. Daca se doreste din nou gresie sau granit, nu recomandam acest finisaj intrucat suprafata va trebui acoperita cu folie de separatie, strat de sapa de egalizare de min 5cm si gresia; trebuie tinut cont de inaltimea pragurilor usilor si ingreunarea suprafetei. Gresia nu se pune pe membrana intrucat se va desface dupa o perioada, au un coeficient de dilatatie diferit si lucreaza separat la fluctuatii de temperatura.

Societatea noastra a aplicat si reparat terase cu gresie sub aceasta forma fara a mai exista probleme, lucrarile noastre de baza fiind lucrari de hidroizolatii si termoizolatii la acoperisuri terase noi pe care le facem o singura data. Pentru toate problemele de infiltratii exista solutii si materiale corespunzatoare care garanteaza impermeabilizarea.

hidroizolatie-gresiescurgere-gresie hidroizolatii-gresie-terasa decking-terasa