Intrebari si raspunsuri

1. Terasa cu probleme recent reparata. Infiltratiile persista. 

Buna ziua, am o terasa recent hidroizolata (foto atasament) dar care prezinta in continuare infiltratii pe langa coloana pluviala de scurgere. Suprafata izolata corespunde cu partea magazinului meu. Lucrarea am realizat-o cu firma hidroizolatii cu garantie care au venit ulterior la sesizare si reparatie insa fara rezolvare; as dori o a doua parere de la specialisti din domeniu. Multumesc.

 

Hidroset: Buna ziua, membrana pare in regula. Trebuie studiata si suprafata de terasa care nu este hidroizolata (partea vecinilor) si care prezinta vegetatie ce strapunge membrana veche; exista o probabilitate ca apa ajunsa intre straturi si apoi pe planseu sa aibe orice traiectorie, inclusiv spre partea dvs. In al doilea rand, exista acces usor pe terasa prin existenta desenelor de graffiti, oricine poate urca si intepa stratul existent.
Firma de hidroizolatie care are lucrarea in garantie ar putea incerca sa desfaca gura de scurgere si sa topeasca bitumul imprejurul ei inainte de a pune alta piesa, aceasta pentru a optura apa care vine din camp, dintre straturi. Din experienta, noi am pune accent pe latura nehidroizolata (vorbiti cu vecinii) iar la o eventuala vizita in locate sa depistam daca sunt puncte fisurate, dezlipite ale membranei nou montate, sau daca membrana este inchisa contra apei si nu dincolo de culmea care imparte doua panti de curgere a apei.

2. Terasa necirculabila noua hidroizolata de 2 ani. Au aparut deja infiltratii.

Am niste infiltratii prin acoperisul tip terasa al locuintei mele si as vrea sa remediez. Terasa este hidroizolata cu membrana bituminoasa cu ardezie de catre constructor. Nu m-am urcat niciodata pe acoperis, este nevoie de o scara mai mare pentru a ajunge pe terasa. Casa e relativ noua (2 ani). Suprafata este de aprox. 100 mp si as vrea sa fac o interventie pe toata suprafata ca sa nu mai am probleme pe viitor. Ma puteti ajuta?

Hidroset: Buna ziua, hidroizolatia nu arata deloc bine.
Cea mai sigura si simpla solutie este anveloparea cu un nou strat de membrana compatibila si amorsa, ceea ce va regenera si prelungi viata acoperisului, mult mai mult decat 2 ani. Deasemeni putem monta daca este nevoie si pipe de aerisire a umezelii dintre straturi sau verifica functionalitatea gurilor de scurgere. Propunem folosirea unui singur strat de calitate din bitum elastic SBS, rezistent la temperaturi negative, dar putem gasi si variante/ solutii alternative la fata locului, in functie de buget.
Propun o vizita la locatie pentru verificarea starii hidroizolatiei, o estimare corecta a suprafetei, o oferta cat mai exacta, mostre materiale. Lucrarea dureaza aprox. 2 zile.

Nota. In mod normal cladirile au posibilitate de acces pe terasa pentru ca odata pe an se mai aduna frunze si praf la scurgere, deci de intretinere. Trebuie montata scara exterioara de incendiu sau scara rabatabila pe interior daca exista chepeng de acces.

3. Balcon cu gresie si infiltratie

Buna ziua, am un balcon cu gresie. Peretele cu probleme este cel exterior iar infiltratiile apar in partea de jos, la nivel de pardoseala, in stanga si dreapta usii de la balcon. Va rog un sfat, solutii. Multumesc.

Hidroset: Buna ziua, daca nu este condens (se umezesc doar peretii iarna datorita schimbului de aer rece-cald pe la usi sau lipsa termoizolatiei in zona pragului) si este o infiltratie pe sub usa sau pe la pereti, atunci probabil a fost deteriorat si parchetul; posibil ca izolatia nu s-a intors pe perete, este deteriorata sau nu exista. Va trebui anvelopat intreg balconul cu membrana de hidroizolatie si sigilat pe verticala si zona de usa. In cazul in care doriti sa aveti tot gresie la acelasi nivel cu pragurile, va trebui facuta decopertare totala si refacerea straturilor termo-hidro-sapa; daca nu doriti deranj sau deschiderea santierului, suprafata deteriorata se poate acoperi cu o hidroizolatie avand aceeasi eficienta, peste care se poate veni cu o pardoseala flotanta.

4. Terasa circulabila cu gresie si infiltratii

Buna ziua, am o terasa circulabila acoperita cu gresie prin care trece apa. Infiltratiile se vad cel mai bine pe exteriorul cladirii, cu urme de apa calcaroasa pe fatada la nivelul planseului, pe tocurile ferestrelor, pe langa gura de scurgere care merge la burlan precum si pe interior la nivelul pardoselii si peretilor din camera care da pe terasa. Ce solutii de hidroizolatie exista? daca se poate si fara desfacerea terasei intrucat casa este locuita. Multumesc.

Hidroset: Buna ziua, conform solicitarii dvs. propun aplicarea unei hidroizolatii de calitate superioara care sa fie eficienta peste gresie. Societatea noastra este aplicator de bitum si au mai fost acoperite suprafete portelanate; membrana ramane stabila dimensional, rezista la intemperii, caldura, inghet sau trafic usor, iar infiltratia este eliminata.
Deasemeni, exista posibilitatea sa montam:
– pipe de aerisire umiditate pentru substraturile existente
– variante de receptoare profesionale (guri de scurgere) dedicate membranelor bituminoase. Inainte de a aplica hidroizolatia, trebuie verificata coloana orizontala a sifonului de pardoseala daca are scapari pe dedesubt; sifonul ar trebui testat cand sunt uscati peretii camerei afectate, turnand apa cu furtunul prin el pentru a vedea daca teava este dislocata sau fisurata si pentru a elimina orice suspiciune de infiltratii din aceasta cauza. Insa recomandarea noastra este inlocuirea cu scurgere dedicata. 

Inlocuire sifon si teava crapata pe traseu


Nota. Trebuie mentionat ca peste membrana bituminoasa va trebui sa puneti o pardoseala flotanta (deck) care inlocuieste gresia, asa incat sa ramana o terasa care poate fi circulata frecvent, cu masa, scaune, etc. Pardoseala demontabila permite verificarea mai usor a hidroizolatiei daca mai apar infiltratii, tinand cont de faptul ca este o reparatie prin anvelopare si nu o hidroizolatie de la zero.

Este nevoie de o vizita la locatie pentru o vizualizare/ mostre materiale sau solutii tehnice. Devizul detaliat si pretul final se va face in urma unei masuratori exacte si analizarea tuturor detaliilor tehnice de rezolvat.

5. Infiltratii in demisol pe langa tevile de apa. Hidroizolatie teava fundatie.

Buna ziua. Am o casa cu demisol. La demisolul casei, cand ploua, intra apa pe langa tevile care comunica cu exteriorul (apa rece, curent si canalizare), probabil cand s-au dat gaurile in beton nu s-a hidroizolat corect. Tevile respective sunt la o adancime de 60 cm. Ce solutie imi recomandati pentru rezolvarea problemei? Multumesc.

Hidroset: Buna ziua, de regula peretii fundatiei sunt hidroizolati cu strat de membrana din bitum ceea ce este putin probabil sa existe infiltratii prin beton. Dar problemele apar de regula pe la trecerile prin perete a conductelor in cazul in care hidroizolatia s-a slabit, neavand ranforsare, precum si dificultatea de a executa o conexiune fiabila intre membrana din bitum si conducta din pvc (care nu sunt compatibile ca material). Exista o piesa de strangere din plastic, cu guler din bitum sudat din fabrica, care se mansoneaza pe capatul unei tevi si permite etansarea acestor puncte sensibile insa doar cu conditia de a avea hidroizolatie pe toata fundatia. Aceasta piesa este mai greu de montat daca este instalat intreg sistemul de retea.

Izolatie piesa de trecere fundatii
Hidroizolatie teava fundatie

In lipsa acesteia, incercati sa ajungeti la locul problemei inlaturand local pamantul si sa umpleti dinspre exterior golul pe langa conducte cu spuma poliuretanica de montaj, apoi dupa uscare si eliminare exces expandat sa etansati cat se poate de bine cu masa de mastic poliuretanic/ bituminos (calup salam 1-2 buc), pe langa fire si la baza tevilor, asa incat sa acoperiti la suprafata zona de trecere si sa va inchideti pe betonul relativ uscat aprox. 10cm. 

6. Realizare acoperis drept cu terasa. Solutie tehnica constructie noua

Buna seara, ma intereseaza realizarea unei terase de acoperis pentru o casa moderna (fara acoperis). Mentionez ca nu este o terasa circulabila, cu trafic intens, decat pentru situatiile in care iarna va trebui sa dam jos zapada. Doresc o oferta pentru hidroizolatie + termoizolatie. Ma intereseaza o colaborare atat in vederea achizitiei materialelor necesare, cat si realizarea izolatiei (inclusiv a betonului de panta si toate straturile necesare sau drenarea pluviala). Multumesc.

Hidroset: Buna ziua, in primul rand multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre! Hidroizolatia unei terase se face odata si bine prin inchiderea in totalitate cu membrana corespunzatoare pentru fiecare tip de proiect.

In cazul acoperisului terasa necirculabila, vom alege varianta unui sistem stratificat cu materiale sa reziste in timp pe structura de beton, si anume o hidroizolatie independenta la nivel de placa sub forma de bariera de vapori + o hidroizolatie de inchidere finla care sa faca fata precipitatiilor torentiale sau diferentelor de temperatura. Plecand de la nivelul sapei de panta, se va monta urmatoarea configuratie cu membrana bituminoasa:

1. amorsa solvent – orizontal/ vertical
2. bariera vapori hidroizolanta cu posibilitate difuzie 4mm – orizontal/ vertical
3. termoizolatie pardoseala 15 cm – orizontal
4. membrana autoadeziva de caserare termoizolatie 3mm – orizontal/ 10cm vertical
5. membrana hidroizolanta de inchidere cu ardezie 4mm – orizontal/ vertical

Nota. Ultimul strat ramane la vedere avand protectie la uv, fara a mai fi nevoie de acoperire cu pietris. Iarna nu se recomanda accesul pentru deszapezire pentru a evita eventuale deteriorari. Zapada nu afecteaza structura acoperisului sau a hidroizolatiei.

Pretul estimativ pentru o lucrare de hidroizolatie si termoizolatie este …… lei/mp construit, insa un deviz detaliat si final, mostre, solutii alternative de sistem – la vizualizarea terasei.

7. Furnizati doar guri de scurgere?

Buna ziua, ma intereseaza o gura de scurgere pentru terasa. Montajul il va face meseriasul care se ocupa de terasa. Aveti pe stoc?

Hidroset: Buna ziua, exista o gama variata de piese receptoare, insa in functie de ce aveti nevoie va putem ajuta cu informatii sau cu obtinerea produselor. Exista guri de scurgeri cu diferite diametre care se potrivesc pentru tevi pvc (gri cu garnitura, D50, 75, 110, 125) sau pentru tevi (pvc sau metal, maro sau rosu, fara garnitura, D80, 100); deasemeni scurgerile pot fi verticale cu preluare prin casa sau de colt cu preluare prin exterior.

In functie de tipul de hidroizolatie aplicata pe terasa se pot folosi guri de scurgere cu flansa din bitum, termoplastic sau cauciuc, corespunzatoare cu compatibilitatea izolatiei. Trebuie tinut cont de faptul ca o gura de scurgere este eficienta daca este inclusa in hidroizolatia terasei si nu doar fixata local fara a etansa tot acoperisul.

8. Diferenta de pret la ofertare

Buna ziua, multumesc pentru oferta dvs si raspunsul prompt. Insa pretul dvs difera fata de oferta de hidroizolatie de la alti colegi aplicatori care folosesc acelasi brand de membrane. De ce este diferenta? Va rog sa va mai uitati daca nu este o greseala. Multumesc.

Hidroset: Buna ziua, exista uneori in piata practica: “sa ofertam un pret mic cu materiale standard ca sa luam lucrarea”. Nu exista producatori pentru materiale slabe si producatori pentru materiale bune, ci exista o gama variata de produse care pot fi deosebite de cunoscatori. A oferta o solutie de la un producator si a avea contraoferta cu acelasi brand dar la pret semnificativ mai mic, diferenta se gaseste in caracteristicile materialelor pe care numai cunoscatorii le pot deosebi. Nu se pot compara ca pret doua produse care arata la fel dar unde poate sa difere fiabilitatea. Preturile noastre sunt calculate si in urma masuratorilor exacte precum si analizarea tuturor detaliilor de constructie astfel incat cotatia sa ramana finala, fara alte costuri ascunse.

Preferam sa avem un dialog cu beneficiarul pe baza de buget alocat decat un concurs repetat de oferte de pret care sa ignore caracteristicile si singurul criteriu sa fie pretul. Societatea noastra cauta sa aplice produse pentru lucrari de hidroizolatie de durata, explicand mereu ce materiale folosim in functie de proiect. Oferim la cerere infomatii detaliate din cataloage si fise tehnice astfel incat clientii nostrii sa stie ce produse au ales din zecile de tipuri de membrana cu denumiri comerciale. Este adevarat ca toate membranele de hidroizolatie sunt garantate de producator ca nu se degradeaza timp de 10 ani in anumite conditii si corespund cerintelor de calitate si etanseitate, insa doar membranele profesionale au suficiente rezerve de putere sa reziste in fata solicitarilor de clima din ce in ce mai severa.

9. Infiltratii pe sub tamplarie 

“Buna ziua, am o infiltratie pe sub usa la un balcon. Exista hidroizolatie dar apa tot se infiltreaza si ajunge in casa pana mai jos la parter. Care este cauza? Multumesc.”

Hidroset: Buna ziua, infiltratia se produce pe sub usa prin motivul ca nu exista din constructie  o bordura din beton pe sub tamplaria termopan iar cei care au montat usa probabil nu au aplicat un kit de etansare intre tamplarie si hidroizolatie. Este bine sa existe intodeauna o bordura hidroizolata inalta de min. 5cm de la nivelul pardoselii. Insa din cauza faptului ca nu a fost prevazut acest rebord in detaliile de arhitectura, ori nu s-a dorit pur si simplu un prag jos sau faptul ca tamplaria nu mai poate fi modificata, precum nici grinda de sus din beton nu mai poate fi taiata… se ajunge inevitabil la aceste neplaceri. Din fotografie se vede ca exista o sapa de ciment pana pe prag, iar sapa care absoarbe apa transmite umezeala pe sub prag. 

Local, trebuie ajuns la membrana de hidroizolatie si realizata o legatura cu tamplaria cu mastic de etansare sau banda de lipire. Daca nu este posibil, se poate aplica pe toata suprafata o noua hidroizolatie pentru a realiza o legatura etansa intre pardoseala si tamplarie.

Infiltratie cand usa este la nivelul sapei
Distanta recomandata de asezare a usii