Pipe de aerisire, deflectoare si guri de ventilatie pentru terase

Acoperisurile sunt prevazute cu accesorii care fac parte din sistemul de invelitoare ales si care contribuie intr-un mod important la buna functionare a structurii de izolatie, in siguranta si stabilitate. Fie ca vorbim despre guri de scurgere receptoare, guri de ventilatie canalizare, guri de ventilatie hote, guri de trecere instalatii, pipe de aerisire hidroizolatie de tip deflectoare, puncte de ancorare etc, sunt piese bine cunoscute in constructii care pot fi adaptate aparent la orice situatie insa trebuie tinut cont de faptul ca sunt accesorii care, daca nu sunt compatibile sau “originale”, pot creea probleme de infiltratii pe zonele de strapungeri.

Exista putini producatori de accesorii pe acest segment al hidroizolatiilor care prezinta produse profesionale si performante. Nu de putine ori sunt alese variante standard (pentru constructii noi sau de renovare) la un pret mai mic fara a tine cont de faptul ca aceste piese de trecere nu sunt consumabile care se monteaza in fiecare an si daca avem o invelitoare de calitate este pacat sa apara probleme din cauza accesoriilor.

Mai jos sunt prezentate gurile de aerisire special concepute din fabrica avand la baza flansa integrata hidroizolanta pentru compatibilitate cu tipul de invelitoare folosit
(bitum sau pvc).

deflector – pipa de aerisire hidroizolatie sau coloana
model gat de lebada – trecere pentru instalatii/ aparatura terasa
Gura trecere cabluri terasa

Se prezinta ca o terminatie dintr-o teava din plastic dur cu un capac anti-infiltratie in capat care se aseaza la nivelul ultimului strat de hidroizolatie, asa cum este rolul
unui deflector de vapori la o structura cu umiditate existenta. Pentru coloanele de aerisire a canalizarii sau a gaurilor de trecere a cablurilor se monteaza piese din aceeasi gama de accesorii cu posibilitatea adaptarii unui prelungitor intermediar care poate fi racordat si la bariera de vapori cum e cazul teraselor cu izolatie termica (conectare dubla sau pe doua nivele). Cu aceste piese nu mai sunt necesare ridicarea unor casute din zidarie pentru a imprejmui, proteja si hidroizola tevile de ventilatie, decat daca in proiect nu este prevazut altfel.

adaptor prelungitor coloana pentru etansarea la bariera de vapori
gura de ventilatie coloana cu etansare pe doua nivele
Deflector cu guler bitum

Datorita posibilitatii de fixare mecanica in planseu, aceste palarii pot fi montate si inainte de a trage coloanele prin incapere fara a exista riscul dislocarii din hidroizolatie la momentul mufarilor. Flansele de hidroizolatie se lipesc etans de membrana izolanta a terasei asa incat sudura la cald sa fie compatibila cu acelasi material bitum pe bitum sau pvc – pvc.

Pentru informatii ne puteti contacta, asiguram montaj in sisteme complete pentru hidroizolatii si accesorii, propunand materiale de la producatori dedicati acoperisurilor plate tip terase.

Gura ventilatie hota