Stoparea infiltratiilor din subsoluri

Cum putem face o hidroizolatie la o pivnita fara a executa sapaturi exterioare pe langa fundatie?

Exista situatii cand o constructie ingropata, precum incaperea unui beci sau demisol, prezinta urme de degradare in zidarie, beton si tencuiala datorate prezentei umezelii in exces. Remedierea acestora poate fi foarte greu de realizat dar nu imposibila. Excluzand fenomenul de condens si mucegai care poate apare in subsoluri intunecate, neaerisite sau neincalzite, aceasta apa infiltrata din pamant se regaseste frecvent atat la constructiile vechi cat si la cele noi, acolo unde hidroizolatia nu mai este functionala iar presiunea statica a apei este mare.

Lucrarile de etansare care se executa la constructii sunt atat de importante incat se mai numesc si ”necesarul invizibil” sau calitatea nevazuta a unui imobil. Aceste lucrari raman ascunse de aceea trebuie atent supravegheate si se administreaza cele mai bune materiale din domeniu cu aplicarea specializata a unei firme de hidroizolatii. Aplicatorii sunt de regula cei care recomanda si aduc cel mai bun produs in functie de situatie pentru a garanta lucrarea.

Atunci cand fundatia este ingropata, pentru a stopa patrunderea apei si a obtine un perete sau o pardoseala uscata, impermeabilizarea pe interior este solutia propusa, atat la peretele din beton cat si la cel din caramida, cu sanse mari de reusita si cu aceleasi conditii de mentinere in timp precum hidroizolatia pe exteriorul fundatiei. Sunt ideale in special la cladiri istorice dar si acolo unde exista defecte ale etansarii exterioare si unde lucrarile sunt deja inchise, nemai putand a se interveni la locul problematic. Ca si lucrare, aceasta tehnologie de tratament al suportului are un caracter special, profesional ce consta in impregnarea peretilor in profunzime cu anumite materiale recomandate. Ele contin componente chimice active, care in contact cu umezeala existenta sau a viitoarelor patrunderi ale apei si cu ajutorul sarurilor minerale, acestea formeaza compusi insolubili (cristale). Avantajul hidroizolarii prin cristalizare este ca, la orice detectie de umiditate, materialul se va reactiva o perioada buna de timp si va creea o bariera in fata apei.

Operatiunea de izolatie propriu zisa are o complexitate tehnica ridicata si dureaza mai multe zile succesive prin aplicarea mai multor straturi de material cimentos, cu timpi intermediari de activare in profunzime, dupa ce in prealabil s-au facut pregatiri ale suportului si decopertari ale tencuielii pana la capilaritatea zidariei. Suprafetele sunt tratate la nevoie cu mortare de nivelare pentru a creea un suport stabil si compatibil cu hidroizolatia de inchidere.

Daca aveti probleme neplacute de infiltratii la subsoluri, bazine, crame, fundatii si alte structuri subterane ne puteti contacta pentru evaluare, solutii propuse sau executie lucrari. Materialul si executia lucrarii sunt asigurate de firma cu experienta in domeniu, cu multe lucrari realizate in acest scop, iar miza este stoparea totala a infiltratiilor. Nu lasati peretii sa se degradeze si nu asteptati cu speranta ca infiltratia se va opri de la sine, orice investitie facuta pentru confortul casei isi va mentine valoarea.