Reabilitare hidroizolatie terasa blocuri, cladiri

Ne ocupam in special de hidroizolatia constructiilor noi si reabilitarea constructiilor vechi a caror suprafete sunt vulnerabile in fata infiltratiilor, in aceasta idee ne deplasam la orice invitatie pe care dvs. o solicitati si avem satisfactie atunci cand cauzele pagubelor produse de apa sunt eliminate.

Nu executam lucrari de hidroizolatii care dupa 2-3 ani sa necesite service. Toate lucrarile sunt atent verificate la receptie, se ia in calcul eliminarea oricarei surse cu potential de infiltratie, se prezinta indicatii privind modul de utilizare, exploatare, protejare si intretinere a hidroizolatiei, dupa care se inmaneaza certificatul de garantie scris.

reabilitare terasa cladiri

Puncte vizibile de infiltratie

Cladirile proiectate cu acoperis terasa si balcoane au avantajul spatiilor deschise care pot fi folosite si amenajate in vederea circulatiei, confera siguranta acoperisului impotriva uraganelor, posibilitatea extinderii constructiei in inaltime etc, insa ca orice suprafata plana, sunt pretentioase din punctul de vedere al hidroizolatiei. De accea protectia contra infiltratiilor de apa este o investitie pe termen lung asa cum este structura imobilului.
Punctele cele mai vizibile in care sunt constatate infiltratii de apa din exterior catre interior la fiecare fenomen cu precipitatii abundente sau lente sunt la scurgerile pluviale care strapung plafonul, firele de curent electric, rosturile de dilatatie, imbinarile de placa ale tavanelor, caminele de aerisiri. Cauzele infiltratiilor pot fi greu de depistat intrucat apa poate avea punct de intrare orice alta zona decat cele vizibile, apa avand o traiectorie pe dedesuptul hidroizolatiei la nivel de penti de scurgere, intalnind zone perforate ale placii si ajungand in cele din urma in punctul cel mai de jos pe langa teava de colectare a apei. Un alt semn de umezeala care afecteaza acoperisul este condensul care se formeaza pe partile reci ale constructiei (grinzi de beton) din cauza diferentelor de temperatura . Remediile sunt termoizolatia pe dinafara a tuturor elementelor de beton si aerisirea incaperilor.

Cauze posibile de infiltratie

Din experienta, putem sa va enumeram posibile cauze ale infiltratiilor in structura acoperisurilor care sunt hidroizolate sau nu:

  • termosudura intrerupta sau slaba la imbinarea benzilor hidroizolante, zone intepate sau perforate mecanic , margini neetanse de hidroizolatie montate contra apei
  • microfisuri in structura membranelor de calitate slaba provocate de temperaturile scazute, caldura excesiva, miscarile de lucru ale cladirii, vibratiilor
  • aticuri exterioare si parti verticale de zidarie desfacute, lipsa sorturilor de tabla
  • elemente neizolate care strapung acoperisul (camine aerisire, antene, kepenguri)
  • elemente exterioare si anexe neizolate prinse la nivel cu placa de nivel (cornise, balcoane)

Pentru probleme de infiltratii in acoperisuri sau pentru proiecte noi de hidroizolatii la constructii , va stam la dispozitie cu experienta noastra, echipele specializate in montaj si reparatii si seriozitatea companiei noastre.

Suntem deschisi pentru orice modalitate de colaborare: masuratori, deviz, solutii tehnice propuse, contractare, executie lucrare.

 

terasa necirculabila cu atic mic

Recomandari

Pentru luarea in calcul de reparatie partiala sau reparatii la terasa prin imbracare cu mono-strat de membrana bituminoasa, vom folosi o membrana protejata cu ardezie naturala si armatura polyester, bitum elastomeric SBS cu flexibilitate la rece -15-25gradeC sau bitum plastomeric APP cu flexibilitate la rece 0-10gradeC, densitate 4-5kg/mp sau grosime 3-4mm. Se poate folosi si sistemul dublu strat cu membrane montate intretesut, primul strat avand o armatura din impaslitura de fibra sticla pentru stabilitate dimensionala in fata fluctuatiilor de temperatura pozitiva si negativa.

In cazul acoperisurilor terasa finisate cu gresie care au probleme cu infiltratia, reabilitarea consta prin decopertare, daca acest lucru este posibil si refacere hidroizolatie ori prin aplicarea de hidroizolatie lichida poliuretanica transparenta (sau color) care sa pastreze actuala nuanta de finisaj a terasei. Aceasta hidroizolatie respecta criteriile de durabilitate, flexibilitate si rezistenta anti-UV.

Criteriile esentiale de durabilitate si fiabilitate a membranelor hidroizolatoare se refera la mentinerea in timp a caracteristicilor fundamentale: impermeabilitate la apa, flexibilitate la temperaturi negative, stabilitate la temperaturi pozitive si rezistenta contra agentilor de mediu.

Montarea membranei in structuri hidroizolante se va face prin lipire la cald, respectand pentile de scurgere a apei, dupa care mansetele suprapunerilor se vor termosuda separat asigurand etansietatea hidroizolatiei. Toate elementele din alcatuirea unei suprafete acoperis (casute de aerisire, aticuri) vor fi luate in calcul la imbracarea cu hidroizolatie, pentru eliminarea oricarei surse de infiltratie a apei.

 

hidroizolatie terasa circulabila casa scarii

Intretinerea acoperisului

Pentru a va putea bucura cat mai mult de acoperisul hidroizolat, va recomandam respectarea urmatoarelor reguli:
Asigurarea unei evacuari bune a apei, curatarea gurilor de scurgere, corniselor sau altor dispozitive de evacuare pluviala prin inlaturarea tuturor resturilor, cum ar fi frunze, noroi etc.

In cazul în care este necesar instalarea unor noi echipamente de acoperis, fixarea cablurilor va fi facuta pe elementele de zidărie. Daca fixarile realizate strapung hidroizolatia este recomandat să contactaţi aplicatorul din contract. Conceperea si realizarea strapungerilor se va face astfel încat sa fie asigurata etanseitatea structurii acoperisului. Problemele hidroizolatiei rezultate din montarea necorespunzătoare a echipamentelor de acoperis sau din infiltraţii provocate de lucrări sau a unei circulaţii neadecvate determina anularea certificatului de garantie.

Cauta in website