Cand pot demara lucrarile de hidroizolatie?

Protejarea suprafetei terasei inaintea continuarii lucrarilor de finisaj la interior aduce beneficii precum economie de timp si confort. Societatea noastra aplica corect sistemele de hidroizolatie pentru protectia constructiei la nivel de terasa iar beneficiarul poate avea un acoperis de tip mediteranean fara infiltratii, indiferent de anotimp.

Inceperea lucrarilor de hidroizolatie la terasa este posibila atunci cand cladirea este finalizata in structura iar suprafata planseului de la ultimul nivel este delimitata cu parapet sau atic exterior. De la acest nivel se poate face si o calculatie de pret si necesar exact de materiale.

Sunt luate in calcul aspecte ale sistemului de evacuare pluviala si se stabileste locul, dimensiunea si numarul de receptoare, asa incat la inceperea lucrarilor de impermeabilizare, coloanele pluviale verticale sa fie asezate pe pozitie si ridicate la nivel cu planseul sau la nivel cu sapa de panta.

Gura de scurgere orizontala cu racordare la burlan sau jgheab trebuie sa aiba trecerea prin parapet la nivelul ultimului strat hidroizolant (care variaza intre 10-20 cm mai sus de placa in functie de grosimea termoizolatiei) sau la nivel de planseu atunci cand se monteaza scurgere dubla impreuna cu sifonul de pardoseala.

Zonele de usa din dreptul casei scarii la terasele circulabile vor avea prevazute un rebord inalt care va ramane cel putin 5cm mai sus fata de inchiderea tuturor straturilor de hidroizolatie + termoizolatie + sapa, ce variaza intre 30-50cm in functie de pozitia scurgerilor, nivelul pentii si grosimea termoizolatiei.

Sapa de panta de cele mai multe ori se toarna la prima operatiune astfel incat sistemul hidroizolant sa aiba asigurata evacuarea apelor pluviale pentru fiecare strat de membrana montata. Aceste aspect se va discuta cu executantul lucrarii inainte de inceperea lucrarii de izolatie pentru stabilirea stratificatiei corecte.

Dupa terminarea si verificarea lucrarilor, beneficiarul va lua in calcul finisajele estetice de tip pardoseala si tencuiala decorativa aticuri la terasele cu trafic, precum si finisajele de siguranta: placare pereti casa scarii, montare sorturi de tabla, asezare usi si ferestre, glafuri, etc asa incat sa nu existe zone cu potential de infiltratie prin alte parti decat cele izolate.

Cauta in website