Intretinerea acoperisului

Vorbim de acoperisuri tip terasa care au nevoie sa fie examinate periodic in ce priveste aspectul si starea de imbatranire, evaluand durata de viata sau necesitatea interventiilor de reparatie. Mentenanta se poate asigura la cerere de catre firma cu servicii hidroizolatii care a realizat acoperisul, sau daca vorbim doar de conditii normale de exploatare, protejare sau intretinere minima, aceste operatiuni revin in grija beneficiarului.

Toate suprafetele izolate impotriva infiltratiilor au o perioada de garantie, timp in care producatorul materialelor ofera siguranta unor produse ce nu se degradeaza, au fost supuse testelor de laborator si isi indeplinesc scopul pentru care au fost fabricate; aplicatorul materialelor are interesul de a pune in opera o lucrare care sa reziste cel putin pe durata garantiei oferite. Insa, pentru a prelungi durata de viata si a preveni eventualele degradari ale acoperisului, va recomandam sa respectati cateva reguli simple de intretinetre care vin in interesul beneficiarului:

  • In cazul in care este necesar instalarea unor noi echipamente de acoperis prin strapungerea hidroizolatiei este recomandat sa contactati aplicatorul din contract pentru a resigila trecerile. Este indicat ca pozarea firelor sa se faca pe zidarie iar montarea aparaturii sa se faca pe suporti de protectie care nu afecteaza structura hidroizolatiei.
  • Sa faceti verificari anuale asupra gurilor de scurgere pentru desfundarea lor in caz de opturare sau colmatare. In perioada anului se aduna frunze, coji de nuci, oase, praf, diferite resturi care ajung odata cu apa inspre scurgere si trebuiesc inlaturate
  • Este bine sa aveti posibilitate de acces usor pe acoperis, cum este kepeng luminator, scara de incendiu sau direct din casa pentru a matura suprafata, in special toamna, cand avem cea mai mare cantitate de vegetatie uscata; in combinatie cu apa si praful creaza un dop de noroi in parafrunzarul gurii de scurgere
  • Nu executati lucrari pe acoperis, care ar putea provoca, mecanic, termic sau chimic, deteriorarea stratului de hidroizolatie: strapungeri, lovituri cu corpuri dure, aprinderea focului, solutii acide, etc
  • Evitati pe timp de iarna circulatia direct pe hidroizolatie in vederea deszapezirii sau altor activitati; poate fi afectat stratul de membrana prin atingerea cu lopata sau pot aparea microfisuri la circulatie datorita rigiditatii suportului si a inghetului.
  • Terasele circulabile sau necirculabile private vor fi exploatate in limitele normale pentru o casa familiala: fara incarcaturi cu corpuri grele, fara aparatura care produce vibratii, fara organizare evenimente de tip restaurant, etc. Pentru orice exploatare speciala exista o gama variata de materiale hidroizolante.

Sperand ca a fost util acest articol, va invitam sa ne mai vizitati si alta data pentru postari si articole noi, sfaturi de constructie sau servicii de hidroizolatii. Avem oameni experimentati pe segmentul hidroizolatiilor bituminoase profesionale si colaboram cu parteneri de incredere pentru realizarea altor servicii complementare pentru acoperisuri terase.