Montajul profesional in hidroizolatii

Hidroizolatii profesionale inseamna a beneficia de solutii si sisteme complete, incluzand materiale, maopera, organizare logistica, contract si garantie, la preturi corecte si fara costuri ascunse. Prin realizarea unei lucrari de catre profesionisti se obtine un acoperis fiabil. Chiar daca pe moment solutiile oferite de ei par mai scumpe, pe termen lung isi merita investitia intrucat sunt eliminate eventuale costuri de remediere ale unui acoperis cu infiltratii; in al doilea rand, preturile mereu in crestere la energie ne feresc de costuri suplimentare la facturi cu pierderea caldurii printr-un planseu slab termoizolat; in al treilea rand, confortul si linistea unui acoperis sigur sunt foarte importante pentru starea noastra generala de bine. Cine nu ar da ceva in plus de la inceput pentru a fi lipsit de griji decat sa piarda ulterior din timpul pretios, cu framantarile pentru alte costuri, atunci cand acoperisul devine sursa de probleme? Chiar vanzarea locuintei, daca exista vicii care sunt greu de remediat, cum sunt subsolurile inundate si pline de igrasie, va fi nevoie de scaderea semnificativa a pretului, cu mult mai mult decat ar fi costat calitatea.

La achizitionarea unei locuinte exista o vorba in bransa: uita-te la instalatie ca sa-ti dai seama de calitatea unei constructii. Daca instalatia de apa este prost facuta si cu materiale ieftine, ceea ce va insemna reparatii cu mare deranj, atunci probabil ca si celelalte elemente importante au vicii ascunse. Tot asa putem spune ca o casa cu terasa este bine facuta daca hidroizolatia de pe acoperis este functionala si frumos lucrata. In general, lucrarile facute numai cu profesionisti din domeniu si la pretul corect pun in valoare orice locuinta. Se gasesc intr-adevar solutii tehnice pentru aproape orice buget, fiecare montator profesionist doreste sa aplice in primul rand materiale de calitate decat sa se chinuie cu materiale mai slabe. Insa daca bugetul scade sub nivelul la care ar putea fi functionala hidroizolatia, recomandam beneficiarului ca mai bine sa renunte decat sa realizeze ceva care ii va crea probleme.

Profesia de montator specialist in acoperisuri terase aduce in lumina factorul uman, in mana si atentia caruia sta intreaga functionalitate a montajului. Un profesionist se cunoaste cel mai bine inca de cand se apuca de treaba, astfel ca trebuie sa stie de unde sa inceapa o lucrare si sa cunoasca succesiunea corecta a straturilor de termo-hidroizolatie. Nu incercati sa aplicati membranele de hidroizolatii fara personal cu experienta, riscul de infiltratie este mare iar materialul nu poate fi reasezat. Trebuie mentionat ca un material de calitate nu are valoare daca realizarea unei lucrari s-a facut defectuos si prezinta infiltratii, insa tocmai de aceea sunt profesionistii: ei pun in opera materialele conform cu indicatiile producatorului si cunosc bine metodele de lucru. Lucrarile cu detalii de executie, precum colturi, strapungeri, racorduri, jonctiuni, sunt exact cele care reflecta adevarata cunoastere a meseriei. Profesia de hidroizolator este o munca in general grea, epuizanta, se desfasoara adesea in caldura si praf, dar nu inseamna ca este loc si pentru greseli; fiecare centimetru de hidroizolatie conteaza astfel incat detaliile de executie sunt atent verificate de catre un sef de echipa.

Montajul profesional in hidroizolatii implica automat materiale profesionale, accesorii originale, scule de mana corespunzatoare, echipament adecvat. Profesional inseamna practicarea in mod constant a unei meserii si nu doar ocazional, iar montatorul este deprins cu munca de zi cu zi. Profesional mai inseamna ca oamenii lucreaza ca o echipa, sunt bine instruiti, fiecare stie ce are de facut la locul lui, aplicarea se realizeaza rapid si sigur iar in final rezulta un acoperis perfect etans, rezistent la solicitari si cu un aspect estetic placut. Un profesionist foloseste si croieste eficient materialul de lucru asa incat sa nu existe pierderi tehnologice. Un profesionist lucreaza cat mai ordonat si lasa curatenie la locul de munca de fiecare data. Un profesionist este dedicat si pasionat de ceea ce face, meseria lui este bratara de aur iar aurul nu se devalorizeaza.